Svinjetina sa džemom od šipurka

Broj osoba

6

Vreme pripreme:

50 sati

Preporučeno za:

Ručak

Sastojci

  • 1 kg svinjetine (leđa)
  • 1 kašika mlevene paprike u prahu (slatke)
  • 5 komada crnog luka
  • 10 suvih šljiva
  • 1 čen belog luka
  • 1 mali komad đumbira
  • 1 kašičica belog bibera u zrnu
  • 2 bobice od kleke
  • 1 lovorov list
  • 700 ml crnog vina
  • 2 šargarepe
  • 3 kašike putera
  • 1 prstohvat cimeta
  • 2 kašike džema od šipurka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 prstohvat šećera
  • so i biber
  • sok od 1 limuna
  • sok od 1 pomorandže
  • 1 kg svinjetine (leđa)
  • 1 kašika mlevene paprike u prahu (slatke)
  • 5 komada crnog luka
  • 10 suvih šljiva
  • 1 čen belog luka
  • 1 mali komad đumbira
  • 1 kašičica belog bibera u zrnu
  • 2 bobice od kleke
  • 1 lovorov list
  • 700 ml crnog vina
  • 2 šargarepe
  • 3 kašike putera
  • 1 prstohvat cimeta
  • 2 kašike džema od šipurka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 prstohvat šećera
  • so i biber
  • sok od 1 limuna
  • sok od 1 pomorandže

Uputstvo za pripremu

1. Korak

Pospite svinjsko meso solju, biberom i mlevenom paprikom i stavite u veliku činiju.
 
 
 

3. Korak

Meso izvadite iz marinade i osušite. Marinadu sačuvajte.
 
 

5. Korak

Meso i povrće zatim prelijte sa ½ litra proceđene marinade i sve pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.
 
 
 

7. Korak

Meso servirajte narezano, a sos poslužite posebno.

 

2. Korak

Marinada – 2 glavice luka, čen belog luka, đumbir i suve šljive iseckajte i dodajte mesu zajedno sa biberom u zrnu, bobicama kleke i lovorovim listom. Sve prelijte crvenim vinom i limunovim sokom. Pokrijte meso i ostavite da odleži u marinadi na hladnom mestu 2 dana. Povremeno okrećite meso.

4. Korak

Kratko propržite meso sa svake strane na zagrejanom puteru. Začinite ga solju, biberom i cimetom. Dodajte šargarepu i preostali luk i još malo propržite.

6. Korak

Sos – Izvadite meso i držite ga toplo u isključenoj rerni a mesni temeljac  procedite u šerpu i ostavite da provri. Mešanjem dodajte džem od šipurka, pavlaku za kuvanje i začinite smesu sa solju, biberom i šećerom. Dodajte sok od pomorandže i kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu.

1. Korak

Pospite svinjsko meso solju, biberom i mlevenom paprikom i stavite u veliku činiju.

2. Korak

Marinada – 2 glavice luka, čen belog luka, đumbir i suve šljive iseckajte i dodajte mesu zajedno sa biberom u zrnu, bobicama kleke i lovorovim listom. Sve prelijte crvenim vinom i limunovim sokom. Pokrijte meso i ostavite da odleži u marinadi na hladnom mestu 2 dana. Povremeno okrećite meso.

3. Korak

Meso izvadite iz marinade i osušite. Marinadu sačuvajte.

4. Korak

Kratko propržite meso sa svake strane na zagrejanom puteru. Začinite ga solju, biberom i cimetom. Dodajte šargarepu i preostali luk i još malo propržite.

5. Korak

Meso i povrće zatim prelijte sa ½ litra proceđene marinade i sve pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.

6. Korak

Sos – Izvadite meso i držite ga toplo u isključenoj rerni a mesni temeljac  procedite u šerpu i ostavite da provri. Mešanjem dodajte džem od šipurka, pavlaku za kuvanje i začinite smesu sa solju, biberom i šećerom. Dodajte sok od pomorandže i kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu.

7. Korak

Meso servirajte narezano, a sos poslužite posebno.

Naši recepti

Kuglice

Sirovi kolači sa godži bobicama i liofilizovanim prahom od šipurka

Rosehipsoup 1100x747 1

Supa od šipurka

error: Sadržaj sajta je zaštićen!