Sirove kuglice sa godži bobicama i liofilizovanim prahom od šipurka

Broj osoba

Vreme pripreme:

4 sata

Preporučeno za:

Desert

Sastojci

  • 1 šolja natopljenog indijskog oraha
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1/2 kašičice vanile u prahu
  • 1/2 šolje godži bobica
  • 3 kašike kakao praha
  • 2 kašičice liofilizovanog praha od šipurka
  • 8 komada urmi
  • Opciono (za povećanje energije – zamenite jednu urmu sa 1 kašikom organskog kokosovog ulja)

Uputstvo za pripremu

1. Korak

Indijski orah prelijte vodom i idealno ostavite preko noći (ili najmanje 3 sata) da odstoji. Kada se natopi, isperite ga a zatim stavite u blender. Blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.

3. Korak

Zatim dodajte ovsene pahuljice, vanilin prah, kakao prah i liofilizovani prah od šipurka.

5. Korak

Da biste oblikovali kuglice, stavite smesu na foliju. 

7. Korak

Kuglice stavite u frižider da se stegnu najmanje 1 sat.

2. Korak

Uklonite koštice iz urmi i zajedno sa godži bobicama dodajte u smesu i još mutite, da se svi sastojci sjedine. 

4. Korak

Mutite sve dok se smesa potpuno ne sjedini i ne postane skoro glatka.

6. Korak

Nauljenim rukama formirajte kuglice. Po želji, pospite ih prahom od šipurka.

1. Korak

Indijski orah prelijte vodom i idealno ostavite preko noći (ili najmanje 3 sata) da odstoji. Kada se natopi, isperite ga a zatim stavite u blender. Blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.

2. Korak

Uklonite koštice iz urmi i zajedno sa godži bobicama dodajte u smesu i još mutite, da se svi sastojci sjedine.

3. Korak

Zatim dodajte ovsene pahuljice, vanilin prah, kakao prah i liofilizovani prah od šipurka.

4. Korak

Mutite sve dok se smesa potpuno ne sjedini i ne postane skoro glatka.

5. Korak

Da biste oblikovali kuglice, stavite smesu na foliju. 

6. Korak

Nauljenim rukama formirajte kuglice. Po želji, pospite ih prahom od šipurka.

7. Korak

Kuglice stavite u frižider da se stegnu najmanje 1 sat.

Naši recepti

Meso i džem

Svinjetina sa džemom od šipurka

Rosehipsoup 1100x747 1

Krem supa od šipurka

error: Sadržaj sajta je zaštićen!