Sirove kuglice sa godži bobicama i liofilizovanim prahom od šipurka
Broj osoba
–
Vreme pripreme:
4 sata
Preporučeno za:
Desert
Sastojci
- 1 šolja natopljenog indijskog oraha
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1/2 kašičice vanile u prahu
- 1/2 šolje godži bobica
- 3 kašike kakao praha
- 2 kašičice liofilizovanog praha od šipurka
- 8 komada urmi
- Opciono (za povećanje energije – zamenite jednu urmu sa 1 kašikom organskog kokosovog ulja)
Uputstvo za pripremu
1. Korak
Indijski orah prelijte vodom i idealno ostavite preko noći (ili najmanje 3 sata) da odstoji. Kada se natopi, isperite ga a zatim stavite u blender. Blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.
3. Korak
Zatim dodajte ovsene pahuljice, vanilin prah, kakao prah i liofilizovani prah od šipurka.
5. Korak
Da biste oblikovali kuglice, stavite smesu na foliju.
7. Korak
Kuglice stavite u frižider da se stegnu najmanje 1 sat.
2. Korak
Uklonite koštice iz urmi i zajedno sa godži bobicama dodajte u smesu i još mutite, da se svi sastojci sjedine.
4. Korak
Mutite sve dok se smesa potpuno ne sjedini i ne postane skoro glatka.
6. Korak
Nauljenim rukama formirajte kuglice. Po želji, pospite ih prahom od šipurka.
1. Korak
Indijski orah prelijte vodom i idealno ostavite preko noći (ili najmanje 3 sata) da odstoji. Kada se natopi, isperite ga a zatim stavite u blender. Blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.
2. Korak
Uklonite koštice iz urmi i zajedno sa godži bobicama dodajte u smesu i još mutite, da se svi sastojci sjedine.
3. Korak
Zatim dodajte ovsene pahuljice, vanilin prah, kakao prah i liofilizovani prah od šipurka.
4. Korak
Mutite sve dok se smesa potpuno ne sjedini i ne postane skoro glatka.
5. Korak
Da biste oblikovali kuglice, stavite smesu na foliju.
6. Korak
Nauljenim rukama formirajte kuglice. Po želji, pospite ih prahom od šipurka.
7. Korak
Kuglice stavite u frižider da se stegnu najmanje 1 sat.